اخبار

1403/7/28
پنج تندیس پایتخت از یک مجسمه‌ساز در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید
تندیس‌های فردوسی در میدان فردوسی، امیرکبیر در پارک ملت، خیام در پارک لاله، فردوسی در موزه سازمان کتابخانه و اسناد ملی و امیرکبیر در مدرسه دارالفنون، ۵ عدد از مهمترین مجسمه های شهر تهران هستند که به دست ابوالحسن صدیقی ساخته شد و اکنون در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
1403/7/26
«سوپ را در خانه می‌گذاریم»
مدیران موزه‌های بریتانیا در نامه‌ای از فعالان محیط زیست خواستند تا از حمله به آثار هنری دست بردارند، اما گروه Just Stop Oil در پاسخ پیشنهاد دیدار داد و تأکید کرد که این اعتراضات ناشی از نگرانی جدی نسبت به بحران آب و هواست.
1403/7/23
گنجینه‌های پنهان لوور: فراتر از مونالیزا و پیروزی بالدار
موزه «لوور» در قلب پاریس، خانه مجموعه شگفت‌آوری از اشیاء تاریخی و آثار هنری است. بیشتر مردم می‌دانند که «مونالیزا» و «پیروزی بالدار» در این موزه نگهداری می‌شود، اما «لوور» محل نگهداری آثار ارزشمند دیگری است که کمتر شناخته شده‌اند.
1403/7/21
گزارشی از ریزش سقف یک بنای هخامنشی
یک کنشگر میراث فرهنگی ریزش بخشی از سقف آرامگاه اردشیر دوم هخامنشی در میراث جهانی پارسه یا همان تخت جمشید را گزارش کرد و گفت: این یادگار هخامنشیان با تهدیدی جدی روبه‌رو است.
1403/7/21
رکورد فروش بیش از ۱۲۰ میلیارد در حراج آنلاین تهران
بیست و یکمین حراج تهران که به معرفی آثار هنر معاصر ایران به صورت آنلاین اختصاص داشت با ارائه ۱۴۰ اثر طی روزهای ۱۸ تا ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و توانست با فروش کلی ۱۲۰ میلیارد و ۳۱۸ میلیون تومان دو برابر مجموع فروش حراج مشابه آنلاین در هجدهمین دوره رکورد قابل توجهی را در مارکت هنر ایران و تجارت الکترونیک هنر ثبت کند.
1403/7/16
انتقاد از ثبت نشدن اموال تاریخی و هشدار درباره ترک فعل در نشست موزه‌های کشور
پانزدهمین نشست شورای هماهنگی موزه‌های کشور به کم‌کاری دستگاه‌ها برای ثبت اموال تاریخی در اختیار خود در سامانه «جام» پرداخت و با انتقاد از ثبت نشدن اطلاعات اموال خزانه جواهرات ملی، پاسخ چرایی گم شدن فرش‌های سعدآباد را در این نوع کم‌کاری‌ها جست. همچنین هشدار داده شد در صورت ثبت نشدن اموال تاریخی در اختیار دیگر دستگاه‌ها، گزارش ترک فعل به قوه قضاییه داده می‌شود.
1403/7/16
راز جذابیت «دختری با گوشواره مروارید» از نگاه علم
موزه معروف مائریتشویس در لاهه به تازگی نتایج شگفت‌انگیزی از یک مطالعه نوآورانه علوم اعصاب ارائه کرده که نشان می‌دهد مشاهده آثار هنری اصل، واکنش احساسی بسیار متفاوتی در مغز نسبت به نسخه‌های کپی شده ایجاد می‌کند.
logo-samandehi