چگونه تعرفه‌های جدید ترامپ به صنعت هنر آسیب می‌زنند؟

تعرفه‌های جدید ترامپ بر واردات، هزینه‌های صنعت هنر آمریکا را بالا می‌برد و گالری‌ها، نمایشگاه‌ها و هنرمندان مستقل را با چالش جدی روبه‌رو می‌کند.


به گزارش گالری آنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از اعمال تعرفه‌های جدید بر تمام کشورها خبر داده است؛ این تعرفه‌ها نرخ‌های خاصی برای ۵۶ کشور و اتحادیه اروپا تعیین کرده‌اند. با وجود روش مبهم محاسبه این نرخ‌ها (هوش مصنوعی؟ ریاضیات ضعیف؟ یا هر دو؟) و حتی گنجاندن چند جزیره خالی از سکنه، خیلی زود مشخص شد که ایالات متحده مالیات واردات بر طیف وسیعی از شرکای تجاری و درصد قابل‌توجهی از کالاهای وارداتی سالانه را اعمال خواهد کرد.

کارشناسان در گفتگو با مجله‌ی ARTnews، پیش از اعلام رسمی و بلافاصله پس از آن، هشدار دادند که این تعرفه‌ها و اقدامات متقابل آن‌ها—چه آن‌هایی که هم‌اکنون در حال اجرا هستند و چه مواردی که ممکن است در آینده اعمال شوند—تأثیرات گسترده‌ای بر صنعت هنر خواهند داشت. این تأثیرات شامل تغییر در قیمت آثار هنری، مبلمان، عتیقه‌جات، مواد خام، حمل‌ونقل، تدارکات مربوط به رویدادهای هنری و سیاست‌های مهاجرتی، تبادلات فرهنگی، سفرهای بین‌المللی و استخدام یا پذیرش در برنامه‌های هنری در آمریکا خواهد بود.

اقتصاددانان بارها تاکید کرده‌اند که این تعرفه‌ها عملاً مالیات‌هایی هستند که واردکنندگان باید به صورت پیش‌پرداخت بپردازند، و این هزینه‌ها معمولاً به مصرف‌کنندگان آمریکایی منتقل می‌شوند. این افزایش قیمت‌ها می‌تواند احتمال رکود اقتصادی را بیشتر کند.

از فوریه تاکنون، فعالان عرصه‌ی هنر با تعرفه‌های جدیدی که بر واردات از کانادا، مکزیک، هنگ‌کنگ و چین اعمال شده، دست و پنجه نرم می‌کنند. با این حال، طبق جدول تعرفه‌های هماهنگ‌شده‌ی ایالات متحده (HTSUS)، آثار هنری همچنان از این تعرفه‌ها معاف‌اند. طبق فصل ۹۷ این جدول، آثار هنری اصلی، اشیای کلکسیونی و عتیقه‌جات نیز همچنان بدون تعرفه وارد می‌شوند.

با این حال، در صورتی که معافیت‌ها یا تغییرات جدیدی اعلام نشود، دستور اجرایی ترامپ که در دوم آوریل صادر شد، تعرفه‌ی پایه‌ی ۱۰ درصدی را بر اقلام مرتبط با هنر از دیگر کشورها اعمال می‌کند. این نرخ برای کالاهایی از کشورهایی مانند هند (۲۶٪)، تایوان (۳۲٪)، ژاپن (۲۴٪)، کره جنوبی (۲۵٪) و اتحادیه اروپا (۲۰٪) حتی بالاتر خواهد بود.

تعرفه‌ها بر دیگر واردات از چین نیز از ۹ آوریل به ۵۴ درصد افزایش می‌یابد و معافیت برای بسته‌های کم‌ارزش (زیر ۸۰۰ دلار) نیز از دوم می پایان خواهد یافت.

ترامپ استدلال کرده است که این تعرفه‌ها باعث تشویق مصرف‌کنندگان آمریکایی به خرید محصولات داخلی خواهد شد و در نتیجه اقتصاد و درآمدهای مالیاتی کشور افزایش می‌یابد. او همچنین ادعا کرده است که کشورهای دیگر با «تقلب»، آمریکا را مورد «غارت، چپاول و تجاوز» قرار داده‌اند و این اقدامات پاسخی به کسری تجاری گسترده‌ی آمریکا هستند.

از نظر اقتصادی، کسری تجاری زمانی رخ می‌دهد که یک کشور بیش از آنچه صادر می‌کند، کالا و خدمات وارد کند. بر اساس گزارش اداره تحلیل اقتصادی آمریکا، کسری تجاری این کشور در سال ۲۰۲۴، ۹۱۸.۴ میلیارد دلار بوده؛ آمریکا در این سال ۳.۱۹۱۶ تریلیون دلار صادرات داشته (افزایش ۱۱۹.۸ میلیارد دلاری نسبت به ۲۰۲۳) و ۴.۱۱ تریلیون دلار واردات (افزایش ۲۵۳.۳ میلیارد دلاری نسبت به سال قبل).

اگرچه تعداد زیادی از هنرمندان، مجموعه‌داران و نهادهای هنری در آمریکا مستقر هستند، اما صنعت هنر این کشور به واردات گسترده‌ای وابسته است: از مواد اولیه‌ی هنری، تجهیزات اداری، چوب (برای جعبه‌های حمل آثار و قاب‌ها)، خمیر چوب برای کتاب‌ها و کاتالوگ‌های نمایشگاهی گرفته تا تجهیزات الکترونیکی و کالاهای ارزان‌قیمت مرتبط با هنر مانند پوشاک، کیف‌های پارچه‌ای، پوستر، چتر و اسباب‌بازی. فولاد و آلومینیوم نیز در ساخت مجسمه‌ها، قفسه‌های ذخیره‌سازی و نمای موزه‌ها استفاده می‌شوند.

گالری‌های کوچک و متوسط و نهادهای هنری نیز به دلیل حاشیه سود پایین‌تر، نیروی انسانی محدودتر و توان کمتر در چانه‌زنی با تأمین‌کنندگان، بیشترین آسیب را از این افزایش هزینه‌ها خواهند دید.

logo-samandehi