نقد و مقالات

1397/4/13
سیما باقر زاده: هر چقدر نگران سلامت طبیعت باشیم، زندگی امن تری برای آیندگان رقم خواهیم زد
شروع فعالیت هنری سیما باقرزاده در حوزه نقاشی مربوط به هنرستان است. وی در رشته ی گرافیک دیپلم خود را گرفته و در دانشگاه رشته ی نقاشی را ادامه داده است. در دوره ی چهار ساله ی دانشگاه، نقاشی را زیر نظر اساتیدی چون؛ دکتر حبیب الله صادقی، دکتر کاظم چلیپا، دکتر مرتضی اسدی و دکتر مرتضی افشاری تجربه کرده است. در ادامه در رشته ی پژوهش هنر در مقطع کارشناسی ارشد به کار پژوهش و تحقیق پرداخته و در کنار آن در کلاسهای آزاد اساتیدی چون ، خانم معصومه مظفری و آقای کاوه تجربه کار نقاشی و طراحی را ادامه داده است.
1397/3/27
اهمیت و ضرورت وجود رسانه هنرهای تجسمی
بی شک تندیس یکی از مهمترین دست آوردهای رسانه ای امروز جامعه هنرهای تجسمی ایران است که با پشتکار مدیر مسئول و حمایت هیات تحریریه آن تا امروز پابرجا مانده. از طرفی دیگر یدک کش یک سابقه 15ساله از نشریه هنرهای تجسمی است که بصورت نشریه فعلی و تخصصی ادامه فعالیت داده است. مسئله‌ی امروز این مجله‌ی با سابقه، چالشی در ذهن هنرمندان حوزه تجسمی ایجاد میکند، که با توقف انتشار آن چه چیزی را در زمینه اطلاعات دنیای هنری و مشارکت در جامعه هنری از دست می دهند؟
1397/3/4
استاد پتگر و دوران او
نقاشی معاصر ایران مسیری فشرده و کوتاه شده و انباشته را، از اوایل قرن چهاردهم شمسی آغاز کرد. نقاشی مکتب زنده قاجار، خیلی پیش تر از آن، به وسیله ی محمد غفاری (کمال الملک) به شیوه ی هنر واقع گرایی اروپای قرن نوزدهم تغییر یافت و او که از ربع آخر قرن سیزدهم هجری قمری نقاش مهم و معتبر دورانش شده بود، این شیوه را ادامه داد و از طریق مدرسه و کارگاهش و شاگردان مستعدش اشاعه داد و تثبیت کرد.
1397/2/11
ما همه شهروندان یک دنیا هستیم
تمّام اعظم در سال ١٩٨٠ در دمشق به دنیا آمد، مدرك هنری خود را از دانشكده هنرهای زیبای دانشگاه دمشق دریافت كرد. تمركز او بر روی نقاشی رنگ روغن است. اما در كنار موفقیت او در سوریه در زمینه نقاشی، او همچنان به طراحی گرافیك حرفه ای ادامه می دهد.
1397/2/4
نمایش لوور در ایران؛ یادداشتی از علی فرامرزی در مجله تجربه
فرهنگ به عنوان نرم افزار و وسیله این حجم عظیم انتقال دانش، از چنان جایگاهی برخوردار گردیده که دیگر هرگونه شکی را در مورد موثرترین شکل دیپلماسی نرم یعنی دیپلماسی فرهنگی از میان برداشته است. با فرو ریختن سد و مانع اختلاف زبانی که بشر به کمک تکنولوژی در آستانه برداشتن آن است، به زودی مرزهای باقیمانده تبادل فرهنگی نیز در بین ملت های جهان برداشته خواهدشد و هر انسانی با دیگر همنوعان بگونه ای مستقیم وارد گفتگو و تبادل فرهنگی خواهد شد.
1397/1/20
نگاهی به حضور آثار فرامرز پیل آرام در حراجی های بین المللی
فرامرز پیلارام متولد ۲۱ فروردین ۱۳۱۶ و از پیشگامان مکتب سقاخانه است. آثار او همراه با پر رنگ تر شدن حضور هنرمندان ایرانی در صحنه های بین المللی، به حراجی های متعدد راه یافت و تا امروز فراز و فرود ها و وقایع متعددی را رقم زده است. در این مطلب به مناسبت زادروز این هنرمند نگاهی خواهیم داشت به برخی از رکود ها و وقایعی که برای آثار آثار این هنرمند رخ داده است.
1397/1/18
فرشته ملکوتی :کل کائنات در رقص و پایکوبی و سماع هستند
زندگی من برمبنای یک هدف میچرخد"یافتن رسالتم در زندگیم"، این را فرشته ملکوتی هنرمند اهل اصفهان و یکی از برگزیدگان فراخوان دعای باران در بخش رای گیری مردمی، میگوید. در ادامه خواننده گفتگوی وی با خبرنگار گالری انلاین باشید.
1397/1/12
رضا رفیعی راد: اصلی ترین عوامل رشد بازار هنر، بوسیله ارتقاء علمی صورت خواهد گرفت
"تا زمانی که اهمیت پژوهش و پژوهشگر در حوزه هنر درک نشود، نمی توانیم مشکلات را از پیش پا برداریم. در جهان معاصر، تولید اثر هنری که در تاریخ هنر بدرخشد، بدون پشتوانه پژوهشی غیر ممکن است." این را رضا رفیعی راد ، هنرمند و پژوهشگرِ برگزیده فراخوان دعای باران ضمن اشاره بر لزوم نگاه تخصصی تر در نشریات هنری ، میگوید.
1397/1/15
روایت هنرمند برگزیده فراخوان دعای باران از آثارش
"بنظرم نجات یک جامعه در گرو نکوداشت دختران، زنان و مادران آن جامعه است." این را پیام یاسینی ، هنرمند و مدرس طراحی، نقاشی و تصویر سازی و یکی از برگزیده فراخوان دعای باران، میگوید. در ادامه خواننده گفتگوی خبرنگار گالری آنلاین به این هنرمند باشید.
1397/1/6
رویا میرسیستانی:زندگی و مرگ دو مقوله رمز الود است و انسان را به چالش می كشند
" اندیشیدن به اثر هنری و آفرینش، از مسئله بنیان هستی جدا نیست . اثر هنری ، گستره ی حقیقتی نا محدود است و قلمرو معناهای بیشمار. از اینرو تعامل و به اشتراك گذاشتن آن با مخاطب رسالت هنرمند است ." این را رویا میرسیستانی هنرمند جوان و یکی از برگزیدگان فراخوان دعای باران در بخش رای گیری مردمی میگوید.
logo-samandehi