حراج «نیلوفر آبی» مونه در هنگ کنگ برگزار می‌شود

حراجی جدید «کریستیز» در هنگ کنگ در حالی برگزار خواهد شد که یکی از تابلوهای نقاشی مجموعه مشهور نیلوفرهای آبی «کلود مونه» به عنوان قابل‌توجه‌ترین اثر این حراجی ارائه خواهد شد.


به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا، یکی از نیلوفرهای آبی «کلود مونه» نقاش نامدار فرانسوی در حراج آثار هنری قرن بیستم و بیست و یکم «کریستیز» در هنگ کنگ که بیست و ششم سپتامبر برگزار می‌شود، به حراج گذاشته خواهد شد.

«آرت‌نیوز» نوشت، پیش‌بینی می‌شود این اثر هنری بین ۲۵ میلیون دلار الی ۳۵ میلیون دلار فروخته شود و اگر به این قیمت فروخته شود به یکی از ارزشمندترین آثار هنری غربی تبدیل خواهد شد که تا به حال در این منطقه به فروش رسیده است.

این تابلو نقاشی که «نیلوفرهای آبی» (۱۸۹۷ تا ۱۸۹۹) نام دارد، نمایی از برکه نیلوفرهای آبی در خانه مونه واقع در «ژیورنی»‌ را به تصویر می‌کشد. بر اساس اطلاعاتی که توسط «کریستیز» منتشر شده است، این تابلو نقاشی یکی از نخستین نقاشی‌هایی است که «مونه» با موضوع نیلوفرهای آبی برکه خانه خودش خلق کرده است. پس از درگذشت «مونه»‌ در سال ۱۹۲۶ میلادی این تابلو نقاشی برای چندین سال در اختیار خانواده او بود. این اثر هنری سپس از یک مجموعه خصوصی سردرآورد.

«کلود مونه»‌ هنرمند برجسته فرانسوی از جمله هنرمندانی بود که به وفور از محیط اطراف خانه‌اش به عنوان موضوعات تابلوهای نقاشی‌اش استفاده می‌کرد. «مونه»‌ از طبیعت اطرافش برای خلق نقاشی‌هایی استفاده می‌کرد که دیدگاه ما نسبت به رنگ‌ها و منظره‌ها را تغییر می‌دهند.

«مونه»‌ در «نرماندی»‌ واقع در فرانسه بزرگ شد. او در همان مکان به عنوان نقاش منظره شناخته شد. او در سال ۱۸۶۲ یعنی در آغاز راه به عنوان نقاش حرفه‌ای،‌ به تحصیل در رشته نقاشی در پاریس مشغول شد. او تصمیم گرفت سبک نقاشی در فضای باز را در پیش بگیرد. او در نهایت در روستای کوچک «ژیورنی»‌ واقع در فرانسه مستقر شد.

فضای آرام این مکان به «مونه»‌ این امکان را می‌داد تا از طبیعت به بهترین شکل دیدن کند. «مونه»‌ یکی از پیشگامان جنبش امپرسیونیسم فرانسوی بود. «مونه»‌ در خانه‌اش واقع در «ژیورنی»‌ به مدت ۴۳ سال یعنی از سال ۱۸۸۳ تا زمانی که در سال ۱۹۲۶ درگذشت، زندگی کرد.

روش نقاشی در فضای باز باعث شده بود «مونه»‌ زمان زیادی را در باغش صرف کند. او از این فضای چشم‌نواز و سبز لذت می‌برد. این فضا به محل خلق برخی از مشهورترین نقاشی‌های او تبدیل شد:‌ مجموعه نیلوفرهای آبی. این مجموعه شامل ۲۵۰ تابلو نقاشی بزرگ رنگ روغن می‌شود که اکنون در گالری‌های سراسر جهان نگهداری می‌شوند.

نکته جالب اینجاست که «مونه» در حالی بسیاری از تابلوهای مجموعه «نیلوفر آبی» را نقاشی کرده که به آب‌ مروارید مبتلا شده بود. همچون سایر آثار کارنامه هنری «مونه»،‌ برخی از نیلوفرهای آبی واقع‌گرایانه و برخی انتزاعی‌ خلق شدند. «مونه» در روند خلق این نقاشی‌ها اغلب بازتابی از درختان و ابرها را روی سطح آب به تصویر می‌کشید تا عمق بیشتری به نقاشی ببخشد و سایر نقاط باغ را نیز به نمایش بگذارد.

نیلوفرهای آبی این هنرمند در موزه‌های مشهور سراسر جهان از جمله «موزه هنر متروپولیتن»‌،‌ «موزه هنر مدرن» و «موسسه هنر شیکاگو» به نمایش گذاشته می‌شوند.

آثار او «مونه»‌ مظهر جنبش محبوب «امپرسیونسیم» محسوب می‌شوند. «امپرسیونیسم‌»‌ در حوالی ۱۸۶۰ میلادی در فضای شهری و صنعتی پاریس شکل گرفت. نقاشان امپرسیونیست همچون «مونه» بر ثبت لحظات گذرا تمرکز داشتند. این گروه از نقاشان تلاش می‌کردند تغییرات نور و رنگ در ساعات و آب و هوای مختلف را به تصویر بکشند. هدف در حقیقت به تصویر کشیدن یک لحظه مشخص بود.

در حراجی ماه سپتامبر علاوه بر نقاشی «مونه»‌ یک تابلو انتزاعی از «زائو –وو کی»،‌ هنرمند نامدار چینی با قیمت برآوردی ۱۰ الی ۱۵ میلیون دلار نیز ارائه خواهد شد.

logo-samandehi